Artikelindkaldelse til temanummer om krig i litteraturen

”Mangen kraftig Mand” – læste han igen – ”vil lægge sine Bén her i den fremmede Jord; mangt et ømt Moderhjerte vil faa det Budskab, der er tungest af alle. Men det maa være vor Trøst, at Ulykken vil ramme vor Fjende haardere og at langt flere Taarer ville fremkaldes i hans Hjem end i vort. Gid Tilliden ikke maa blive gjort til Skamme, gid Modet maa blive lønnet, og gid mit næste Budskab maa lyde: Sejr. Jeg haaber det, vi haabe det alle; men Afgørelsen ligger i Guds Haand.” – Herman Bang: Tine (1889)

”Jeg længes mod krig. Jeg længes mod en verden, der giver mening. Jeg er, hvis intet andet, en soldat i den danske hær.” – Lars Husum: Jeg er en hær (2010)

Næste nummer af Reception handler om krig – krigens aftryk i den danske og nordiske litteratur. Derfor holder vi dørene åbne for alt, der lugter af fædrelandsfølelse, islandske fejder, tabte slag ved møller, rygende geværer, tapre soldater og modstandsbevægelse. Det kan være værklæsninger, interviews, akademiske fremstillinger, essays, features eller noget helt sjette – det eneste krav til indholdet er, at det handler om nordisk krigslitteratur.

 Reception #72 udkommer i begyndelsen af marts 2014.

Dit bidrag skal være redaktionen i hænde senest 1. november 2013. Bidrag samt øvrige henvendelser sendes til redaktion@tidsskriftetreception.dk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s